Бившият бразилски нападател Луис Назарио да Лима Роналдо смята, че през тази година ''Златната топка'' трябва да бъде присъдена на Карим Бензема от Реал (Мадрид). Роналдо, който е известен с прякора си Феномена, не се съмнява в победата на Бензема.

"Да, и други футболисти вероятно са в списъка на претендентите. Но разликата между постигнатото от Бензема и от неговите конкуренти, е огромна, казва още Роналдо, цитиран от сайта Noti Merica. "И изобщо не говоря за футболните му качества, както и за влиянието върху играта на отборите, в които се състезава. Просто в момента няма по-добър от него".

Бензема попадна в списъка с номинираните за наградата, която се присъжда на най-добрия футболист на Франс Футбол. Преди тя се даваше в рамките на една календарна година, но вече отличава номер 1 за спортния сезон. Церемонията през 2022-а година ще се състои на 17-и октомври в Париж.

34-годишният нападател спечели Ла Лига и Шампионската лига с Реал (Мадрид), а също така стана и голмайстор номер 1 и в двете състезания.