Феномена Роналдо предизвика огромно раздвижване в социалните мрежи сред футболните фенове, след като събра част от Галактическия Реал Мадрид от началото на века. Разбира се, по обясними причини, това се случи не на живо, а във видеочат, стартиран в Инстаграм от бразилския номер 9, който днес е собственик на испанския клуб Валядолид.

Един по един към чата се присъединиха Луиш Фиго от Лисабон, Дейвид Бекъм от Маями, Роберто Карлуш от Мадрид и Икер Касияс, също от испанската столица. Ето избрано от Галактическия чат, който върна лентата към един от най-великите отбори, събирани в историята.

Р. Карлуш: Ситуацията е сложна, дано бързо се върнем към нормалния ритъм. А и загубихме много добри хора, например Лоренсо Санс...

Роналдо: Седим у дома и слушаме напътствията, най-вече от Световната здравна организация. Това е...

Фиго: В Португалия положението не е толкова лошо, колкото в Италия и Испания. Но и тук е сложно и има напрежение. Рони, как е в клуба ти...?

Роналдо: Във Валядолид всичко е наред за момента, чувствам се отлично. Имаме много работа тук, имаме големи амбиции. Но сме малък клуб, който опитва да промени историята. Не е лесно, в Испания има доста големи отбори. Девид, моят и твоят отбори имат еднакви цветове!

Бекъм (до този момент разговорът е на испански, Дейвид превключва на английски език): Да, така е! Маями е страхотно място, а хората тук приеха проекта отлично. И при нас е началото на нещо, което сме започнали с големи амбиции. Имаме нов стадион, вълнуващо е.

Роналдо: Английският ми не е никак добър... Става по-добър само като пия вино, но сега по време на карантината не пия.

Фиго: Ще е трудно с календара на футбола, нали?

Роналдо: Федерацията каза, че на 26 май вдигат забраната да играем. След 3 седмици подготовка, нещо като предсезонна, можем да започваме мачовете. Но това подлежи на преразглеждане според ситуацията.

Бекъм: Бразилците са най-добрите футболисти в света, нали Роналдо и Роби? Все това ми повтаряхте.

Р. Карлуш: Разбира се! Имаш добра памет.

Роналдо (към Бекъм): И ти не беше лош, колко асистенции си ми дал в Реал. А и харесваше бразилската кухня.

Касияс се включва: Роналдо, помня дебюта ти. Роберто ми каза - дръж се здраво, че като го видиш на терена, може да паднеш... Невероятни времена бяха! В същия ден аз спасих дузпа, а ти вкара два гола, ако не бъркам.

Роналдо: Няма по-добра симбиоза на град и отбор от Реал и Мадрид. Страхотно място, страхотен клуб. Беше привилегия да се съберем там, а какъв състъв имахме...

Фиго: Беше страхотно! Колко талант се беше събрал. И колко скромни бяха всички в този отбор, никой не се големееше. Беше удоволствие дори само да се тренира с такива играчи.

Р. Карлуш: Икер, как се чувстваш? (има предвид инфаркта, който Касияс направи преди около 11 месеца - б.р.).

Касияс: Това беше най-гадният ден. Но сега гледам към нови неща, животът не свършва, когато спреш да играеш. Имам много идеи, но в момента най-важното е да сме здрави, както и всички хора по света.

Роналдо: Дейвид, още ли си запален по тениса? Синът ти Ромео играеше много... Това е моят нов любим спорт, само него мога да практикувам сега. Не мога вече да игра футбол заради травмите. Нали помниш - всеки път като излизах на терена, нещо се чупеше...

Бекъм: Не беше толкова зле, помня ти някои силни мачове (смеят се). Да, Ромео играе тенис, аз също. Твоят син накъде е тръгнал?

Роналдо: Той е диджей, човече! Израсна с музиката и е станал много добър, вече прави кариера. В Бразилия го познават, миналата година беше из Ибиса на няколко гастрола...

Касияс към Роналдо: Приятелката ти там ли е?

Роналдо: Не, тя замина за Бразилия, а аз не успях. Забавих се по работа няколко дни тук и вече бяха блокирали полетите.

Касияс: Щастливец си ти...