Бразилската легенда Роналдо отново показа колко е голям, но този път извън терена. 18 години след триумфа на “кариоките” на Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея, където Феномена се прочу освен с головете си, така и с култовата прическа, с която се сдоби при класирането на отбора си за финала, той се извини на всички майки по света, защото не едно или две деца направиха точно същото като него.

Великата деветка обръсна главата си, като остави коса само в предната част над челото, за което поднесе искрените си извинения посредством интервю в Sports Illustrated. Няма нужда от обяснение, че в онова лято, наистина много деца по света се сдобиха с ужасяваща фризура, точно като тази на Роналдо. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

“Извинявам се на всички майки, които са видели децата си със същата прическа”, каза той, а след това разказа още за случката. Всъщност преди финалния мач е имало слухове, че нападателят е контузен и той е направил нелепата подстрижка, за да разсее журналистите.

“Когато попитах съотборниците си дали им харесва, те казаха “Не, ужасна е, подстрижи се”. Но когато журналистите ме видяха, забравиха за каквито и да е въпроси относно контузия”, разкрива той.

Бразилия триумфира с титлата на света, а именно Роналдо бе голмайстор №1 на турнира с 8 попадения, включително и двата гола на финала при 2:0 срещу Германия.