Голяма част от феновете на "Ливърпул" и "Реал" (Мадрид) се отказват да присъстват на финала на Шампионската лига заради високите цени на хотелите в Киев. 

Това съобщава местният вестник "Вести". Финалът на най-престижния турнир в Европа ще се състои на 26 май на Олимпийския стадион в Киев, който има капацитет от 70 хиляди места.

Дълго преди този мач местните хотели повишиха цените си за тази дата между 5 и 10 пъти.

Според изданието, феновете на двата отбора са спрели да резервират билети за финала, въпреки че техният жизнен стандарт е няколко пъти по-висок от този в Украйна.

Привържениците на "Ливърпул" не могат да си позволят да дойдат или да останат в Украйна за двубоя за титлата Шампионската лига. Те считат това за "най-скъпия финал в историята" и се оплакват от измами", пише още "Вести".

Изданието цитира английски запалянко, който казва, че пътуването в двете посоки струва 1700 лири, а настаняването в хотел може да се окаже 2-3 пъти по-скъпо от полета.

Според друг фен най-ниската цена за нощувка в хотел в периода 25-27 май е 900 лири, а за три нощувки тя варира между 3000 и 18 хиляди лири.

Властите в Киев все пак обявиха, че очакват около 35 хиляди привърженици от чужбина да присъстват на мача.