Фенове на Арсенал и Челси се обединяват в бойкот на финала за Лига Европа, който предстои в сряда в Баку.

Големият мач е помрачен от катастрофална организация при разпределението на билетите, което отреди по 6000 на запалянковците на двата финалиста, при 69-хиляден стадион. Но не това е голямата причина за петицията, която вече събира хиляди подписи от фенове на двата лондонски съперника.

Страх за сигурността на арменския халф Хенрик Мхитарян спряха Арсенал да поиска виза за него от Азербайджан. И така полузащитникът няма да може да играе в един от най-важните мачове в кариерата си. Скандалът е огромен и е политически, а не спортен.

"Боже мили!", възкликна в ефир водещият на BBC Гари Линекер, когато научи за решението на Арсенал. Но не срещу клуба, а срещу организацията на мача и даването на домакинство на Баку. Град, който дори географски не е в Европа!

"Страхотно! Футболът е вече тотално незначителен пред чековите книжки на петролните босове, които спонсорират УЕФА", изригна и Стан Колимор, бивш национал на Англия.

Очаква се не повече от 15 хиляди англичани да тръгнат за Азербайджан, като полетите и пътуванията им са ужасно трудни за организиране, много скъпи и отнемат по 5-6 дни.

А е сигурно, че ако финалът бе в нормално достъпна точка от континента, над 50 000 фенове на два от най-популярните отбори в Европа щяха да се изсипят в града на двубоя.