Наситена и вълнуваща програма ще предложи 11-ото издание на боксовия турнир "Битки на духа", организиран от Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" и с помощта на Българска Федерация Бокс.

Общо 20 срещи ще видят зрителите в столичната зала "София" в събота (25 март). Началото на галата е 19:14 ч., а билетите са с цена 20 лева.

Бойната карта ще включва 6 професионални срещи по бокс и 11 аматьорски, както и 3 по правилата на кикбокс. Осем българи при професионалистите ще имат шанс за изява.

Главно събитие на вечерта ще е с участието на Григор Саруханян. Носителят на титлата WBC CISBB и член на "София-Запад" ще се изправи срещу французина Салим Бен Реджеб, който е с 9 победи на професионалния ринг. Двамата ще се бият в шеструндов боксов мач от супер средна категория (72,5-76,2).

Друго от популярните ни имена в професионалния бокс - Здравко Попов, ще направи дебют в "Битки на духа". Великотърновският боксьор и състезател на клуб "Мания" ще има за съперник Славиша Симеунович - опитен боксьор с над 100 професионални мача в своята кариера. Босненецът е играл с претенденти за поясите на Канело Алварес, както и подгряващи мачове от световния шампион в 4 категории.

Срещата на Попов е подглавна битка и ще се проведе в 4 рунда по 3 минути. Двубоят също е супер средна категория.

Професионалните битки ще бъдат открит между двама представители на столицата. Йордан Димитров ще направи дебют на профи ринга срещу Тодор Бояджиев. Мачът е от супер полусредна категория и ще бъде в 4 рунда.

Дебют при професионалистите ще запише и Никола Стоянов. Софиянецът ще се качи на ринга в среща от средна категория срещу Пресиян Станев от Разград.

Шест рунда са планирани за битка номер 3 и 4. Първо, Благовест Неделчев (София) ще се бие със Светлин Спасов (София) в полусредна категория, а след това ще наблюдаме мач от супер перо между Парис Ставрополус от Гърция и Милан Савич от Сърбия. Това е единствената изцяло чуждестранна среща.

При аматьорите ще видим 11 битки между привърженици на Левски от цялата страна. С всяка година "сините" фенове показват сериозно израстване и все по-добър и качествен бокс.

И тазгодишният турнир "Битки на духа" ще мине под знака на благотворителността. Този път на търг ще бъдат разиграни ръкавиците на боксовата звезда Григор Саруханян, с които постигна категорична победа в последната си среща за титлата на WBC. Гришата нокаутира в седмия рунд Алмир Скрияеля на галавечер в зала "Универсиада" през декември миналата година.

Началната цена на ръкавиците е 500лв, а стъпката за наддаване е 100лв.

Всички средства ще отидат за инициативата на Blue Boys от Ихтиман - "Заедно за Ели". Ели Лозанова е дете на 13 години, което пострада тежко по време на състезание по самбо. Налага се оперативна намеса на гръбначния стълб, след която предстои дълга рехабилитация за детето.