Фенове на Ливърпул станаха жертва на скандална измама. Групата от 50 привърженици на "червените" е закупила билети за финала в Париж на стойност 19 000 паунда.

Оказа се, че желанието им да гледат любимците си на живо няма да се осъществи, защото те са получили фалшиви билети. Парите им обаче не могат да бъдат върнати, защото лицето, което им е продало билетите не отговаря на имейлите им с оплаквания.

"Купихме 19 билета на стойност 19 000 паунда. Имахме гаранции, че ще получим страхотни места на стадиона, а дори няма да бъдем допуснати там. Всичко изглеждаше професионално. Имаше много хора, които в коментарите препоръчваха да се купят билети именно от него.

Доверих се на тяхната оценка, а сега осъзнавам, че сигурно това са били тролове, които са искали да подмамят хора в капана. Опитах се да се свържа с човека, който ни ги продаде, но той не ми отговаря. Бесен съм", казва Рей Макдонълд, който е жертва на измамата.

"Изгодната оферта" е намерена в Туитър. Черната борса за билети процъфтява в социалните мрежи и интернет пространството. Специалисти предупреждават хората да купуват билети само през официалните канали или от познати хора. Полицията разследва измамата, но трудно може да достигне до злосторника.

"Много пъти съм си купувал билети от подобни акаунти и никога не е имало проблем", допълва Макдоналд.

19 618 билета са пуснати в продажба за двата отбора, а стадионът в Париж има капацитет за 81 000 човека. Това създаде вълна от недоволство сред феновете, които искат да има повече пуснати билети, за да не се налага да прибягват до услугите на черната борса. Мнозина са пострадали от подобни измами.