Декларация на привържениците на ЦСКА призовава за допускане на фенове по трибуните у нас още за старта на новото първенство в петък.

Тя бе разпространена от организацията Трибуна Сектор "Г" и е адресирана до министър-председателя, министъра на спорта, БФС, Профилигата и РЗИ София.

Ето съдържанието на обръщението:

"Дами и Господа,

Ето че наближава и началото на новия сезон, а старите казуси от края на предишния все още са пред нас. Със заповед на здравното министерство публиката по стадионите у нас е забранена поне до края на този месец.

Бихме приели това, ако политиката на отговорните фактори спрямо коронавируса и риска от разпространението му през последните месеци бе ясна и последователна. И ако се мереше с еднакъв аршин за всички ни.

Не можем да не отбележим отново работещите нощни клубове и заведения, където на доста по-тесни пространства от футболните стадиони хора се струпват и категорично не спазват необходимите здравни предписания.

Не можем и да не споменем вече почти едномесечните протести, където хиляди хора се събират на ограничени пространства, този път - на открито. Какви по-безопасни условия за здравето на човек предлагат гореизброените примери от една футболна среща и няколко хиляди души в три сектора на открито?

За да не оставаме с впечатлението, че мотивите за липсата на хора по трибуните е съвсем друга, призоваваме властимащите да вземат правилното решение и тази безсмислица да бъде коригирана още преди старта на първенството в петък.

В противен случай ще ни се наложи да потърсим алтернативно място, от което да наблюдаваме нашите мачове, което може и да не се хареса на всички ви."