Масов бой между феновете на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) забави с няколко минути началото на дербито на кръга в родното футболно първенство. Всичко започна с разправя между гостуващата агитка, настанена в сектор “Б” на стадион “Българска армия” и фенове на “червените, които пък се намираха в съседния сектор “А”.

На практика сблъсъкът между привържениците стана в буферната зона между двата сектора, а след като видяха какво се случва на другия край на стадиона, ултрасите на домакините от сектор “Г” прескочиха оградата и се затичха по пистата към клетката на гостите.

Агитките на двата отбора използваха всичко, което попадна в полезрението им. Освен седалките, които изпочупиха, феновете се замеряха още с метли, лопати, че дори и с едното флагче за корнер.

Снимка: Bulphoto

В крайна сметка обаче мелето бе овладяно сравнително бързо, като стюардите, охраняващи двубоя, получиха помощ и от представителите на полицията.

Това не е първа подобна случка между точно тези две агитки. През ноември 2017 година, когато ЦСКА гостува на "Лаута", агитката на "червените" нахлу на пистата, където феновете на домакините ги пресрещнаха и си спретнаха здрав бой.

В крайна сметка гостите от Пловдив спечелиха днешния мач с 3:1.