Церемонията по връчването на "Златната топка" бе белязан от нетипичен за подобно събитие момент.

Става въпрос за освиркване на един от победителните на сцената, като потърпевшият бе носителят на наградата "Лев Яшин" - Емилиано Мартинес.

Стражът на Аржентина бе избран за №1 в света най-вече заради чудесата, които направи по време на Мондиала в Катар, но най-потърпевши от спасяванията му бяха именно французите.

Макар вчера в театър "Шатле" повече гости да бяха хора от света на футбола, все пак имаше и присъствие на фенове, които не бяха очаровани от качването на Мартинес на сцената.

Припомняме, че в епичния финал в Катар, Мартинес спаси наглед сигурен френски гол в последната 120-а минута, а пък след това отрази и една от дузпите, за да стигне Аржентина до световната титла.

Именно кадри от спасяванията му на финала бяха пунсати на екрана докато Мартинес получава своята награда, а това предизвика освирквания в залата.

Емилиано Мартинес отдавна е показал, че не се трогва лесно от подобни неща, докато водещия Дидие Дрогба на френски помоли присъстващите да замълчат и да покажат уважение.

Вратарят дори коментира случка и с усмивка заяви: "В последните минути на финала играх мого силно, щастлив съм, че направих това спасяване".

А докато Мартинес бе на сцената, режисьорът на живото предаване не пропускаше да ни показва лицата на Дидие Дешан и Килиян Мбапе, които видимо не бяха особено очаровани от носителя на наградата "Лев Яшин".

Снимка: Getty images