Феновете на Берое излязоха на протест срещу продажбата на акциите на клуба. Незабавното спиране на финансирането на практика означава унищожаване на отбора.

"Има договори с футболисти и треньори, има лагери, ще започнат да се трупат задължения. Не сме срещу решението на министъра. Решили са, че държавата не може да бъде собственик на отбора и имат своите мотиви за това. Проблемът е, че се случва веднага и това е безпрецедентна атака към града и отбора", категорични са феновете.

На протеста беше поканен и министърът на енергетиката Александър Николов, който обаче не присъства.

След като се събраха пред сградата на общината, протестиращите се преместиха пред Областна администрация. Ако не бъдат чути, феновете са готови на по-крайни действия.

Директорът на отбора Илко Русев демонстрира сериозен оптимизъм за ситуацията в клуба, обявявайки за сериозен интерес от инвеститори. Имало доста голям интерес, основно от чужбина.

Намиращият се на 7-о място в Първа лига отбор съжалява, че трябва да се раздели с някои футболисти, за да си помогне с бюджета. Имало дългове към общината и към служителите по една заплата, като общия размер на задълженията е малко над милион лева.

"Има доста запитвания и обаждания. Доста голям интерес, който може да ни радва, но никога не можем да знаем един нов собственик какво ще направи с отбора. Запитванията са от чужбина, заяви пред феновете на Берое изпълнителния директор на клуба Илко Русев.

"Надявам се, че предстоят светли дни за нашия отбор. В момента за съжаление сме принудени да продадем някои футболисти, ако не се променят нещата. Март месец трябва да подадем документи за лиценз, а при задължения има опасност да не получим такъв. Имаме 700 000 лева задължения към Община Стара Загора - данък дарение, който трябва да платим. И една заплата на служителите в клуба за месец декември, която е към 400 000 лева", разкри Русев.

Снимка: БТА