Феновете на Берое излязоха с отворено писмо след доста притеснителните събития около любимия им клуб.

Както добре знаем, ТЕЦ "Марица Изток" спира финансирането на Берое, което постави съществуването на клуба под доста сериозен въпрос.

Тепърва акциите на клуба ще се продават и ще се търси техен купувач, но светкавичното оттегляне на ТЕЦ-а остави Берое без никакво време за реакция. Така изобщо няма да е изненадващо, ако се стигне до най-лошия сценарий за старозагорци.

Именно това са претенциите на феновете, че оттеглянето е извършено с "вчерашна дата", без да се даде шанс на клуба да реагира.

Писмото на феновете е насочено към министъра на енергетиката Александър Николов, като то гласи:

"По никакъв начин не оспорваме решението Ви държавата да се оттегли от финансирането на спортния клуб по същество, тъй като това е Ваше право, виждане и подход, който смятате за адекватен и аргументиран, "особено в контекста на дълбоката криза с енергийните цени, която налага необходимост от по-ефективно управление на компаниите в системата", както се посочва в съобщението за продажба на акциите в сайта на клуба. Напълно неприемлив е начинът, по който разпореждането е това да се случи - "от днес за утре", и последствията от непремереното действие няма да са незначителни", пише в писмото на феновете на Берое.

Привържениците на Берое се обръщат и към народните представители от старозагорския регион, "приемайки факта, че сте избрани от 7 различни формации, всяка от които със своите специфики в политическата си дейност и концепция, се обръщаме към Вас с напомнянето, че едва ли са много събитията, инициативите и процесите, които бихте могли да приемете като обща - Старозагорска, кауза. Смятаме, че не е нужно да Ви представяме какво всъщност значи Берое за Стара Загора и региона."

Привържениците на Берое настояват финансирането на ТЕЦ 2 към Берое и свързаното с това изпълнение на подписаните договорни отношения с играчи, треньори, служители, агенти, мениджърски агенции, хотели, доставчици, охрана и др. да продължи до края на настоящия състезателен сезон - 31.05.2022 г.

Те настояват към тази дата клубът да бъде с нулеви задължения, както бе заварен от ТЕЦ 2 при придобиването на собствеността преди 10 години. След края на сезона да се пристъпи и към прехвърляне на акциите на клуба на нов собственик, който в периода дотогава ще има достатъчно време за одит, анализи, финансов план, сформиране на екип и пр.

Откритото писмо на феновете на Берое завършва по следния начин: "Уважаеми г-н министър, склонни сме, все пак, да отдадем Вашите действия на липсата на опит или на влияния от странични фактори, за които "Берое" винаги е бил трън в...петата. Вярваме, че разумът ще надделее и в тази връзка най-учтиво Ви каним на среща в Стара Загора, на която ще присъстват представители на феновете, общинското ръководство, което вече пое ангажимент да съдейства в търсенето на финансиране и нов собственик, който да поеме управлението след горепосочената дата 31.05.2022 г. Гарантираме Ви, че тя ще протече в градивен, позитивен и ползотворен тон. Очакваме Ви на 28.12.2021 г. от 16.00 часа в сградата на Община Стара Загора. Ако решите да не ни удостоите с отговор, което бихме приели за отказ от конструктивен диалог, то запазваме правото си да предприемем по-драстични мерки в защита на любимия ни клуб от безпрецедентната атака, подета срещу него. Весели празници! Само Берое!"