"Сдружение ПФК Ботев" излезе с гневно изявление, в което призовава собственика на клуба Георги Самуилов да подаде оставка.

Феновете изтъкнаха, че Ангел Палийски, който подаде оставка през миналата седмица, е само инструмент на Самулов и не може цялата вина да се хвърля върху него.

Те още така определиха победата над Черно море с 1:0 като срамна, тъй като "моряците" играха с юноши заради положителни проби на коронавирус в титулярния състав.

Ето и цялото изявление:

"До

Всички, които обичат ПФК "БОТЕВ Пловдив"

Всеки, който обича ПФК "Ботев Пловдив" има правото да каже на глас своите мисли и да се бори за добруването на любимия отбор така както намери за добре. Ние не виждаме в "Сдружение ПФК Ботев", "Сдружение Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и Обединени фракции "Бултрас" изразители на нашите гласове нито смятаме, че е достатъчно това, което до сега са направили, за да се подобри положението в ПФК "Ботев Пловдив". Напомняме, че живеем в демократична европейска държава, в която все още правото на сдружаване не е отменено. Уважаваме техните позиции и винаги ще ги подкрепим когато са ПРАВИ.

В тази връзка споделяме позицията им по отношение на Ангел Палийски, когото държим отговорен за поредицата некъдърни и недалновидни управленски решения. Това обаче, което отличава нашето виждане от това на трите фенклуба е, че имаме претенции към собственика Георги Самуилов, защото в крайна сметка не бива да се самозалъгваме, че единствено и само Палийски е отговорен и само и единствено той е ЧЕРНАТА ОВЦА в това ръководство. Ние не вряваме, че неговото отстраняване ще реши проблемите на "Ботев Пловдив" Това е утопия! Главният виновник е друг и това трябва да е ясно на всички. Ангел Палийски е ИНСТРУМЕНТ и ФУНКЦИЯ само и единствено на лицето Героги Самуилов.

Утопия също така е радостта от вчерашния мач срещу ПФК "Черно море". Самозалъгваме се ако се радваме от тази измъчена "победа". Любимият ни отбор беше изправен пред младежите на "Черно море", защото както е известно титулярите са с Ковид-19. Нагледно видяхме какво е състоянието на "Ботев Пловдив", защото с много напън успя да вкара един единствен гол. Истината е, че тази победа е по-скоро обида и срам за отбора ни, но същевременно доказа безпристрастно, че "царят е гол" и трябва да бъде детрониран. Затова продължаваме да настояваме за оставката на цялото ръководство на "Ботев Пловдив" и най-вече на Георги Самуилов."