Сдружение на привърженици на Ботев (Пловдив) разпространи своята позиция против собственика на клуба Георги Самуилов.

Причината естествено се крие в забавянето на строежа на новия стадион на клуба. Въпреки обещанията на собственика, че работните дейности ще бъдат подновени, това така и не се случва.

От "Обединение на феновете за спасение на ПФК Ботев Пловдив" твърдят, че проблемите със стадиона са заради "ненаситни апетити за терени", но изтъкват, че няма да спрат да се борят за изграждането на съоръжението.

"От няколко години тече систематизирана кампания, чрез която се цели да бъде унижен и поставен на колене най-старият футболен клуб в Пловдив. В момента любимият ни отбор е на дъното в българския шампионат и без свой дом. Не искаме да вярваме, че целта е ПФК "Ботев - Пловдив" да бъде принизен до окръжните отбори. Но алчността и ненаситността са двете душевни болести, за които лек НЯМА! Всички вече сме наясно, че скоро клубният стадион няма да е готов.

Отдавна не вярваме на обещания дадени от всички по веригата, но най-вече не вярваме на Георги Самуилов и неговите придворни глашатаи и по-добре да се махат!", се казва част от официалната позиция на привържениците.