Феновете на Челси отказаха да се впишат в общия пейзаж, който беляза началото на всички мачове от Висшата лига през вчерашния ден.

Преди двубоите на светлинните табла и рекламните пана се появяваше украинското знаме, а целият стадион и играчите аплодираха в продължение на минута.

Пътуващите фенове на Челси, които изминаха немалкото разстояние до Бърнли, обаче отказа да се включат в общия тренд.

Вместо да аплодират в знак на подкрепа към украинския народ, те възпяха името на своя Роман Абрамович, който както добре знаем е руски олигарх.

Войната в Украйна засегна най-сериозно Челси от всички западноевропейски клубове, защото Абрамович, който за почти 20 години превърна "сините" от Лондон в глобален суперклуб, вече продава отбора.

Той обяви решението си преди дни, като противно на позицията на руските власти, Абрамович нарече случващото се в Украйна война и също така обеща да дари огромна сума на народа в тази страна.

Това решение на руския олигарх несъмнено предизвика трусове в Челси, а феновете на клуба застанаха зад любимия си собственик.

Те обаче получиха критики от треньора на тима Томас Тухел, който след успеха с 4:0 над Бърнли заяви:

"Не бе това момента да се изразява тази позиция. Щом показваме солидарност, трябва да я покажем заедно, трябва да сме обединени.

Когато коленичим преди мачове, го правим всички заедно. Трябваше и сега всички заедно да аплодираме.

Когато за съжаление почине някоя значима фигура, всички заедно пазим минутата мълчание.

Мисля, че моментът за подобно послание бе подбран адски неточно. Правим го за Украйна, а там няма второ мнение за случващото се.

Мислите ни са с хората в тази страна, всички заедно, цяла Европа трябва да застанем зад украинците".