Фенклубове на Левски от цялата страна подкрепиха Наско Сираков, който вчера изрази желание да получи контролния пакет от акции на закъсалия финансово "син" отбор.

Запалянковците призоваха Васил Божков и Георги Попов, който формално държи почти 87-процентов дял от Левски, да го прехвърли на Сираков.

"Днес любимият ни "Левски" се намира в най-трудния период от своето съществуване. Причините за това са много и от най-различен характер, а всички ние трябва да си извлечем поуки от случилото се, за да не допускаме занапред повтаряне на досегашния безкрайно порочен модел за управление. Изключително тежките ни финансови и юридически проблеми, свързани в немалка степен със собствеността върху мажоритарния пакет от акциите на клуба, търсят своето незабавно разрешение.

В мрачното настояще все пак се появи лъч надежда. И тя се нарича Наско Сираков. Най-големият измежду всички "живи легенди" в 106-годишната ни славна история. Безспорно доказал във времето себе си като брилянтен футболист и прекрасен ръководител. Истински лидер и професионалист до мозъка на костите си.

Ето защо ние, левскарите от ТОРСИДА КЮСТЕНДИЛ, искаме да заявим своята категорична подкрепа към Наско Сираков, когото считаме за най-достоен и способен да понесе тежкото бреме на мажоритарен собственик в сегашния жизнено важен за съществуването на клуба момент.

В тази връзка настоятелно апелираме към господата Г. Попов и В. Божков да докажат своята сериозна ангажираност към "Левски", извършвайки едно елементарно техническо действие /при спазване изискванията на ТЗ/, предоставяйки акциите си на човека, който се ползва с безрезервно доверие на "синята" общност и който заяви готовността си да поеме ролята и функциите на техен притежател. За този жест същите ще имат нашата огромна признателност и благодарност.

Обръщаме се също така към стотиците хиляди левскари от страната и извън нея. Приятели, сега е време за дела, не за думи. Днес "Левски" има нужда от нашето обединение, от нашето единомислие, от нашата истинска съпричастност към "синята" идея. Утре ще бъде късно, защото никога няма да можем да си простим невъзвратимо зейналата празнота в живота ни заради необяснимо проявените безучастност или себичност.

И най-сетне. Наско, страшно много ти вярваме и разчитаме на теб, за да направиш и невъзможното в името на голямата ни любов! Защото ти го каза, Наско, "Левски" е създаден не да се спасява, а да успява!"у се казва в апел на Торсида Кюстендил.

От фенклуба на "сините" в Разград също подкрепиха Сираков.

"Ние, привържениците на ПФК Левски от фен-клуб на ПФК Левски Разград, категорично и безусловно подкрепяме намерението на Наско Сираков да придобие контролния пакет акции на любимия ни клуб. В негово лице виждаме обединител и вдъхновител на синята общност. Вярваме, че в тези трудни времена Левски може да успее само с личност като него с безспорни качества, воля и характер.

Умоляваме г-н Васил Божков и г-н Георги Попов да прехвърлят акциите на Наско Сираков.

Направихте много добри неща през последна година ,но при така създалата се ситуация това е най-правилния ход и това е силния човек ,който ще изведе Левски на върха", заяви феновете на Левски от Разград.

Тити Папазов също изрази мнение, че Сираков трябва да вземе акциите.