Фенската организация "Ултрас Левски" (УЛ), нейни съмишленици и всички "сини" привърженици събраха за по-малко от денонощие сумата от 2000 лева, с която бе глобен футболният клуб заради грозния инцидент на стадиона в Коматево в събота.

Вчера привържениците от УЛ призоваха във фейсбук за дарения за покриване на глобата, въпреки че реално бяха най-сериозни потърпевши от сбиването.

Те не само не догледаха двубоя, а и почти петдесетима от тях получиха забрани до 2.5 години от Районен съд - Пловдив. БФС пък наказа Левски с 2 хиляди лева.

"Тъй като изявявайки ясно своята позиция и борейки се за чиста и финансово независима трибуна, участвахме в ситуация, която пряко навреди на ПФК Левски, призоваваме всички наши съмишленици за дарение по сметката в Хелпкарма, където най-лесно и в реално време се следи движението по сметката. Към момента на пускането на тази публикация има 103 248.34 евро и за 28.09 все още няма нито едно дарение, като по този начин ще приемем, че всичко от този момент до достигане на целта от още 1000 евро, ще бъде в помощ на клуба за покриване на глобата. Призоваваме и всички привърженици да подкрепят с пълна сила и според възможностите предстоящата кампания за членство към ПФК Левски. Забраните нито ще ни сломят, нито ще ни спрат, защото "Левски" се обича и подкрепя докрай!", написаха от организацията в понеделник.