Феновете на Левски показаха сериозна активност в помощ на любимия си клуб.

Освен закупените над 3000 абонаментни карти, в рамките на 48 часа привържениците събраха сумата от 143 000 лева под формата на дарения. Това е размера вноската на клуба към Националанта агенция по приходите.

Именно тази сума трябва да плаща Левски в следващите 34 месеца, според сключеното споразумение между клуба и НАП. Ако бъде пропуснато плащане в края на всеки месец, то споразумението между Левски и НАП автоматично се разваля и клубът ще бъде обявен в несъстоятелност.

Този жест не решава проблемите на клуба, но е сериозна помощ в този труден момент, когато в касата на "Герена" не постъпват никакви други средства.

Феновете могат да са спокойни, че поне към месец февруари клубът ще бъде изряден спрямо задълженията си и няма да ги просрочи.

Това обаче се отнася само за дълга към НАП, защото на този етап все още няма яснота как ще бъдат изплатени заплатите на играчи, треньори и администрация.

"Сините" фенове заявиха, че с това даренията им няма да спрат, а събраните дарения ще бъдат пренасрочвани за месец март, когато НАП отново ще очаква своите 143 000 лева.

Снимка: Levski.bg