Ултрас обединението на Локомотив (София) "Железни бригади" изрази мнението си за случая в Хирошима, където работници от Националната опера написаха името на клуба върху Мемориалният комплекс на мира.

Споделяме го без редакторска намеса:

"УО "Железни Бригади" остро осъжда хибридните атаки срещу наши фенове, респективно и срещу нашия отбор - Локомотив София.

В последните дни станахме свидетели на тонове жълто-кафява помия изляла се по повод един надпис на ламаринена ограда в японски парк, част от мемориален комплекс Хирошима. "Новината" бе представена и раздухана като "оскверняване на паметник", "вандалски човеконенавистен акт", бяха включени нинджи, самураи, якудза, покемон и от пиле мляко.

По нея се упражняваха множество знайни и незнайни БеГе "журналисти". Фалшивата новина се разпростря мълниеносно, бе моментално раздухана и украсена в България, но не и в Япония, където бе отразена в един кратък репортаж.

У нас много умело бе отклонено вниманието от злободневните теми за българското общество - то бе насочено към един надпис на една ламаринена ограда, вместо към причината за умиращи млади хора чакащи за трансплантации, увеличението на цената на природния газ, стандарта на живот на стотици хиляди българи живеещи с 220 лева пенсия и т.н. и т.н.

Българите "подхлъзнали се" и направили надписа сами се предадоха на властите, направиха пълни самопризнания и дори вече понесоха своята отговорност и наказания. А Вие си направете изводите за целокупната българска "журналистика" и нейната отговорност и способност в отразяването на представените и новини.

Неподвластни никому!"