Феновете на столичния Локомотив реагираха остро на решението на Българския футболен съюз за прекратяването на Втора лига.

По този начин един от емблематичните за родния футбол отбори няма да има шанс да се завърне в елита от следващия сезон.

"Железничарите" заемаха четвъртото място в класирането на Втора лига, като първата позиция осигурява директна промоция, а втората и третата бараж.

Локомотив се намираше само на три точки зад третия Монтана и възнамеряваше да се бори в оставащите 10 кръга, но това вече няма как да се случи.

Феновете на тима определиха решението на БФС абсурдно, но продължават да вярват, че един ден любимият им Локомотив ще се завърне сред най-добрите в страната.

Ето какво написаха феновете:

"Локомотив (София) е клуб със славна история, дал много на българския спорт. След като клубът бе изхвърлен от "А" група, той се прероди и започна oтначало, на чисто. През последните години, Локомотив премина през множество перипетии. Червено-черната общност изстрада множество несправедливи решения на БФС. Именно такова решение, бе взето вчера, на 15.05.2020.

Изпълкомът на БФС реши да прекрати първенството на Втора лига и да обяви настоящето класиране за крайно, като остави Локомотив на четвърта позиция, с три точки зад третия Монтана, при над десет оставащи кръга. Заради това решение на изпълкома, отбора губи шансове за завръщане в Първа лига.

Решението е безумно, потъпкват се всички морални ценности на спорта за честната игра. Къде отиват всичките вложени средства и усилия на клубовете? Защо беше отнета възможността на Локомотив да се върне там, където му е мястото? Защо решението, кой да би трябвало да бъде? Защо биват защитавани интересите само на някои определени клубове?

Ситуацията е абсурдна, предвид това че имаше няколко варианта за подновяване на първенството, като най- логичният беше да се изиграят по шест мача между първите четири отбора - ЦСКА 1948, Септември, Монтана и Локо (Сф), на разменено гостуване. Локомотивската общност винаги е вярвала, че завръщането в Първа лига трябва да стане по честен и справедлив начин, именно за това изпълкомът на БФС трябва да преразгледа своето решение и да даде шанса, полагащ се на Локомотив.

Привържениците на Локомотив".