Феновете на Славия са твърдо против евентуална смяна на формата в родното първенство. 

“Белите” ще се борят за оставане в елита, след като завършиха в последната четворка на класирането. Промяна на настоящия начин на провеждане на шампионата, която ще се гласува на днешния Изпълком на БФС, би оставила отбора в елита автоматично.

Шефовете на родния футбол ще гласуват за увеличаване на броя на отборите от 14 на 16.

От Националния клуб на слависта излязоха с декларация, в която изразиха позицията си:

"Заявяваме ясно, че не желаем любимият ни клуб да остане по административен път в "А" група, защото ще го направи по чисто спортен път на терена. Но заявяваме и, че не искаме Славия да става жертва на обслужваща журналистика.

Венцеслав Стефанов, заради непремерено говорене пред медиите, в което често казва и истини, които други не се осмеляват да изрекат, настрои голяма част от български футбол срещу себе си, но всъщност срещу Славия. Но Стефанов говори за необходимостта от разширяване на "А" група още преди повече от година, когато любимият ни отбор беше далеч от сегашните спортно-технически проблеми. Независимо от това два популярни сайта публикуваха почти еднакви материали с едни и същи аргументи, и то по едно и също време. Обслужвайки корпоративните интереси на издателите си изцяло на гърба на Славия.

Може да се провери лесно откъде тръгна сегашната кампания за разширяване на елитната група - инициатори бяха общински отбори, които сега са в последната четворка.

Славия е дългогодишен грешник за друга популярна медиа, където оправдават загубите на любимия си отбор с прокоби. Там преди последния мач с Етър написаха директно как съдията Железов щял да подпомага Славия във Велико Търново. Когато това не се случи и бе видяно от цяла непредубедена футболна България, не прочетохме ако не извинение, то поне малко разкаяние или дори уточнение.

Убедени сме, че Славия ще отстои по спортен път мястото си в елита на българския футбол - там където е вече 108 години. Затова, макар да смятаме, че е по-добре съставът на "А" група да бъде разширен, се надяваме това да не бъде прието за предстоящото първенство. Вярваме във възможностите на треньорския екип и на футболистите на Славия и ще ги подкрепяме безусловно по пътя, който ще ги изведе до положителен финал на настоящата кампания.

Само Славия!

Национален клуб на Слависта

28 април, София"