ФИФА все пак нареди Бразилия и Аржентина да изиграят един официален, но напълно безсмислен мач помежду си.

Двубоят е от световните квалификации, които завършиха преди два месеца, а още в края на миналата година двете футболни сили на Южна Америка си бяха осигурили място на Мондиала.

Въпросният мач трябваше да се изиграе на 5 септември 2021-а, но бе прекъснат минути след началото му, когато полиция и хора от здравните власти на Бразилия нахлуха на терена и го прекъснаха.

Причината за тези действия бяха няколкото неверни декларации, които играчи на Аржентина бяха попълнили при влизането си на територията на Бразилия. След случилото се мачът бе прекратен.

Но в следващите месеци два тима свършиха своята работа. Бразилия завърши на първо място в групата, Аржентина на второ, а този скандален мач бе забравен, защото той вече нямаше абсолютно никакво отношение към класирането.

Двата тима живееха с мисълта, че ФИФА ще го отмени, а те и официално поискаха това, но Световната футболна централа ги отряза и сега ще трябва да се търси дата за този двубой.

А той нито ще промени второто място на Аржентина, нито първото на Бразилия, само усложнява и без това обърканият и доста натоварен футболен календар.

Именно заради това се очаква двете страни да сключат джентълменско споразумение помежду си, че ще повикат само играчи от местните лиги, без европейски звезди.

Така двамата селекционери ще изпробват нови неща, а мачът ще има приятелски характер, мака и по документи да е напълно официална световна квалификация.