ФИФА обича шума на банкнотите и произнасянето на сума като 25 милиарда долара е прозвучало като музика в ушите на босовете на световната централа.

Те ще се съберат в началото на май, за да обсъдят дали да приемат предложението (о, да - бъдете сигурни, че ще го направят) за два турнира, които да донесат оборот около 25 милиарда долара. Печалбите на ФИФА ще са огромни, както и на няколко от най-големите клубове и федерации на планетата.

България не е сред тях, разбира се, нито пък отборите ни.

Идеята е за създаване на нов турнир - Световно клубно първенство, но не в досегашния формат за седмица в края на календарната година с първенците на отделните континенти.

А с 24 или 32 клубни тима, най-популярните и успешни в света, които през лятото да играят на принципа на Мондиала. Този турнир трябва да бъде на 2 или 4 години.

Другата идея е още от Катар 2022 отборите на Световното първенство да са 48, което би ни дало шанс най-накрая да се доберем до него. Разбира се, прави се за повече пари, по-дълъг турнир и т.н.

Кой ще е домакин на Световното клубно първенство ли? Познахте... кандидат №1 и засега единствен, е пак Катар. Изобщо не е нужно да се чудите откъде идват проектите и офертата с вписана вътре прогнозна сума от 25 милиарда долара към ФИФА.

Нито пък как ще гласуват членовете на Изпълкома през май.

За тях два важни въпроса изглежда не са интересни.

Кога ще почиват големите звезди на играта с тези непрекъснати летни турнири и кога ще се сложи край на пренасищането на хората с футбол, водещо и до намаляването на романтиката и тръпката?

Всяко нещо в прекалени количества... Очевидно - освен парите за ФИФА.