Шесткратният роден шампион "Лудогорец", очаква да получи малко над 50 хиляди евро от бразилския клуб "Пирасикаба" заради проваления трансфер на нападателя Паулиньо преди шест години.

През 2012 г. Разградчани подписаха договор за привличането на играча под наем за 6 месеца с опция за закупуване. Нападателят пристигна в България, тренира с отбора, но след малко повече от седмица той се завърна в родината си заради документални проблеми и трансферът пропадна.

"Лудогорец" подаде жалба във ФИФА, като от световната централа решиха през 2015 г., че "Пирасикаба" носи вина за провала на сделката и трябва да плати компенсация от около 65 хиляди евро на пет части.

Бразилците са превели на "Лудогорец" първата вноска, но не и оставащите 51 588 евро, заради което българите внасят нова жалва. Така на 25 април ФИФА отново разгледа случая и задължи "Пирасикаба" в срок от 30 дни да заплати сумата, като допълнително глобява клуба с 5 хиляди швейцарски франка за забавеното плащане и още хиляда швейцарски франка за разноските по делото.

Ако "Пирасикаба" не преведе парите в срок, от актива на тима, който в момента се състезава в бразлиската Серие "А2", ще бъдат отнети 3 точки, като най-тежката санкция е автоматично отпадане в по-долната група - "А3".