Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо е застрашен от наказание, което може да го извади от състава на родината си един или повече мачове.

Причината се крие в реакцията му в последните секунди на световната квалификация между Сърбия и Португалия в Белград. При резултат 2:2 удар на Роналдо очевидно премина голлинията на сръбската врата, но съдийската бригада от Нидерландия не зачете гола, като в крайна сметка мачът завърши наравно.

Роналдо побесня от незачетеното попадение, което щеше да се окаже победно, като първо отиде да се разправя със страничния рефер, а след това не дочака последния сигнал и се запъти към съблекалниите.

По пътя той хвърли капитанската си лента на земята, като през цялото време правеше знаци с ръце, показвайки тоталното си несъгласие с отсъждането.

Най-вече заради демонстративното хвърляне на лентата си, Роналдо вече е обект на разследване от ФИФА.

Той е застрашен от наказание заради нарушение на член 11 от правилника, който е свързан с агресивното и оскърбително поведение.

Предвидената санкция е един мач, но в определени случаи може да се стигне и до по-сурово наказание, което обаче едва ли ще бъде приложено в случая на Роналдо.