ФИФА може да изхвърли от футбола и поста му на президент на федерацията на Камерун легендарния Самуел Ето`о, след като възбуди разследване по няколко обвинения срещу него.

То идва след серия апели и сигнали от страната, в която някогашният нападател на Реал, Барселона, Интер и Челси е нещо като божество. Поне като футболист бе такъв...

Днес 42-годишният Ето`о е шеф на местния футбол, но скандалите около него са ежедневие.

През август ФИФА е отворила процедура по изискване на всички факти около скандален запис, който е направен от журналист от италианския в. "Гадзета дело спорт".

На него ясно се чувало как легендарният някога играч разказва за "негов приятел, който инвестира във футбола и има клуб в Камерун". И как самият Ето`о го е уверил, че ще направи всичко възможно в мачовете на отбора му да няма "съдийски грешки в негов ущърб".

Това е само върхът на айсберга и най-ясно доказателство.

Обвиненията се простират от нечисти сделки с местни футболни босове на регионално ниво до подкупи, давани от приятели на Ето`о по върховете на африканската конфедерация, за да се вземе домакинството на Купата на Африка преди година и половина.

Да не говорим, че е оспорен дори изборът, според който легендата е преизбран на поста си - опозицията твърди, че самият вот е манипулиран и извършен при нулева прозрачност.

Неща, които ни връщат към родната реалност, по един или повече от един начини...