ФИФА окончателно взе решение по казуса с Емилиано Сала.

Аржентинският играч загина в самолетна катастрофа в началото на годината, докато пътуваше от Нант за Кардиф. Причина за полета бе трансфер между двата клуба на стойно 15 милиона британски паунда.

След трагичния развой на събитията Кардиф отказа да плати тази сума. Естествено, от Нант пък не бяха съгласни на този вариант и казусът трябваше да се реши от ФИФА.

Днес футболната централа реши, че Кардиф трябва да плати 5,3 милиона паунда (6 млн. евро) на Нант. Това е стойността на първия транш, договорен между двата клуба през януари.

Становището на ръководния орган е, че в момента на катастрофата Сала не е бил официално футболист на Кардиф, така че уелският клуб няма нужда да заплаща цялата сума.

Аржентинецът е имал договор с новия си клуб, но той все още не е бил вписан в английската Футболна асоциация. Това означава, че все още не е бил влязъл в сила.

Очаква се Нант да отведе делото в Спортния арбитраж в Лозана, където да се надява на по-добър изход, защото желанието на френския клуб е да получи цялата сума по трансфера.