ФИФА е спряла трансферите и картотеките на клуба Ал Насър от Саудитска Арабия, твърдят британските медии.

Нито от световната централа, нито от отбора, в който играе Кристиано Роналдо, дойде потвърждение на новината. Но според "Таймс" тя е, че Ал Насър няма да може да регистрира новите си играчи, след като решението на ФИФА е за ембарго върху клуба в следващите два трансферни прозореца.

Причината са дължили суми към играча Ахмед Муса, привлечен от Лестър през 2018-а. Има и пари, които не са платени към клуба от Англия.

Според информацията, Лестър и Муса няколко пъти са внасяли апели пред централата, но досега е имало само предупреждения и една глоба за клуба от Рияд. Ал Насър обаче не е превел нито цент, въпреки че е платил трансферната сума за играча от 16 милиона евро.

При освобождаването на Муса през 2020-а обаче остават неизплатени суми към нигериеца, които и днес не са преведени. А към Лестър това са бонусите и допълнителните пари по клаузи, които са изпълнени в контракта.

Общата сума, според медиите на Острова, е около 500 000 евро.

Още по-скандално е, че решението на ФИФА се е забавило толкова, след като Спортният Арбитражен Съд (КАС) е отсъдил в полза на Лестър и Муса още преди 12 месеца.

Публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, който притежава и клуба на Роналдо, и още три гранда в лигата на страната, е пожелал веднага да плати тези пари.

Но не е толкова просто - иска се процедура по обжалване и ново заседание на ФИФА, а и санкцията може би няма да бъде отменена за това лято. И така нищо чудно да се окаже, че новите попълнения на Ал Насър - а сред тях е Марсело Брозович от Интер (говори се за Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед също), може да не започнат сезона.