ФИФА може да увеличи броя на участниците на Мондиал още през 2022-а, съобщи президентът на футболната централа Джани Инфантино.

Първоначално бе взето решение, отборите да бъдат увеличени от 32 на 48 за първенството след 8 години, което ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико.

Инфантино обаче призна, че усилено се обсъжда вариант, да не се чака до 2026-а, а тази промяна да се случи още на следващия Мондиал в Катар.

При такъв сценарий обаче, Катар ще трябва да получи помощ от съседни страни, които да приемат някои от мачовете, а Обединените Арабски емирства вече са откликнали на предложението.

"Трябва да преценим, дали пободно нещо е възможно да се случи още в Катар. Постоянно обсъждам темата с катарските си приятели, както и много други наши приятели от региона.

Ако е възможно, бъдете сигурни, че ще го осъществим. Ако не се получи, то поне ще знаем, че сме опитали", сподели Инфантино.

Италианецът също така загатна за организирането на мащабно клубно Световно първенство, но не пожела да навлиза в подробности.