Украинската федерация по футбол и националният отбор на тази страна няма да бъдат наказани с лишаване от точки, заради участието на нападателя Жуниор Мораеш в квалификационните срещи за Евро 2020 с Португалия (0:0) и Люксембург (2:1).

В случая с бившия играч на ЦСКА, в натурализацията му е възможно да не се използва член 7 от правилата за прилагане на Устава на ФИФА, а член 6. Те имат значителна разлика. Член 7 се отнася до ситуации, по-сходни с тези, в които, например, се оказа защитникът Марио Фернандес.

Той вече имаше опит да играе за бразилския национален отбор, но в приятелски мач, и всъщност реши да промени гражданството си. За това той трябваше да изчака пет години, както е предвидено в една от разпоредбите.

Мораеш не е играл за Бразилия. И очевидно член 6 се прилага за него, който се отнася до футболисти, които имат повече от едно гражданство. За да играят за избрания от тях национален отбор, те трябва да живеят в страната не пет години, а само две години. Това условие е изпълнено.