Световната футболна централа ФИФА официално задължи отборите да пускат всичките си национали, въпреки съществуващите ограничения срещу коронавируса из цялото земно кълбо.

През миналия сезон, това правило бе доста облекчено, като всеки клуб имаше право да спре свой играч, ако ще пътува към страна, след прибирането от която ще е задължен да се изолира за 10 или 14 дни.

Така много футболисти, най-вече от Африка и Южна Америка, които се състезават в Европа, пропуснаха по няколко мача на националните си тимове.

Този път обаче подобно нещо няма да има, като още за първата международна пауза през есента - тази в началото на септември, клубовете няма да имат право да спират своите футболисти.

Заповедта ще важи и за паузата през октомври, а за тази през ноември предстои допълнително уточнение.

Така още след няколко седмици много отбори из Европа могат да изпаднат в ситуация, където за 14 дни да изгубят някои от своите звезди.

Най-тежко се очаква да бъде положението във Великобритания, защото именно там на този етап има най-строги рестрикции към пристигащите не само от други континенти, но и от много европейски страни.