Локомотив (Пд) очевидно също изпитва сериозни финансови затруднения, след като клубът се обърна към феновете си за помощ. Стартира кампания за набиране на средства за пълно погасяване на главницата към НАП, която е в размер на 188 453 лева.

И ръководството помоли именно привържениците да съберат парите, като с официално съобщение ги призова да дарят пари за целта:

"Уважаеми привърженици и симпатизанти на ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД, любимият ни клуб, във времена на тежка пандемия, има нужда от вашата помощ.

Публиката на Локомотив винаги е демонстрирала и показвала, че във важни моменти тя е най-силния играч. Сега е настъпил такъв момент, в който любимецът на всички "черно-бели" сърца има нужда от подкрепа и ще разчита най-много на своите фенове.

ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД стартира кампания за набиране на средства, с които да бъде погасена напълно главницата към НАП, която е в размер на 188 453 лева. Благодарение на всички Вас и инициативите на Фенклуб Локомотив Пловдив, до този момент е събрана сумата от 9000 лева, която ще бъде пренасочена към погасяването на посочените по-горе задължения.

Заедно за Локомотив! Дари сега, помогни на клуба! Нека за пореден път да демонстрираме, че заедно можем много!"

Така след Левски и Ботев, които в последните месеци неведнъж организират кампании с търсене на парична помощ от феновете си, и Локо очевидно вече няма други ходове.

Говори се за забавени заплати и премии в отбора, който участва в евротурнирите през есента, а в две поредни години печели и Купата на България у нас.