Няма механизъм, чрез който държавата би могла да кредитира или финансира професионален футболен клуб. Това обясни финансовият министър Владислав Горанов относно желанието на Левски да получи държавна помощ заради тежкото положение, в което "сините" се намират".

"Организацията на футболните клубове като търговски дружества през всичките години е било предизвикателство, защото това е сравнително скъп спорт. Спортистите и ръководителите са с доста високи заплати. Разходът за издръжка на един футболен клуб е висок, а клубовете, които успяват да поддържат добро финансово състояние и да нямат задължения са малко", каза Горанов и заяви, че не е достатъчно добре запознат с последните развития около футболен клуб Левски.

Министърът добави, че не е случайно това, че търговското дружество ЦСКА АД е в несъстоятелност заради огромните си задължения - както към НАП, така и към други длъжници.

"Да кредитираме едно търговско дружество не знам до колко е съвместимо с правилата за държавните помощи и е деликатна темата държавата да осигурява подобен тип помощ на търговски дружества, в случая футболни клубове", каза още Горанов.

Той завърши с това, че не разбира аргументите на финансовия благодател на "сините" Васил Божков, който поиска оставката на Горанов.