https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410656/0131

Националният тим на Финалндия се класира на голям форум за първи път в своята 108-годишна история.

Скандинавците ще бъдат част от Евро 2020 следващото лято, след като изпълниха наглед лесната задача, да победят Лихтенщайн. Те го сториха безпроблемнo - с 3:0, като заемат второто място в група "J", взeмaйки виза за шампионата на Стария континент заедно с лидера Италия.

По-важната новина за нас след този мач е, че българският национален тим официално ще има втори шанс за класиране чрез плейофите в Лигата на нациите.

Финландците заемаха четвъртата позиция в нашата Лига "С", но тъй като се класираха чрез квалификациите, петият отбор заема тяхното място, а това е България.

На този етап не е ясно кой ще бъде съперник на България. Той ще бъде определен чрез жребий, след който ще се разбере, дали страната ни отива в Лига "А" или Лига "С". Ако останем в нашата Лига "С", то ни предстои мач с Шотладния в Глазгоу. Победителят от него пък ще срещне някой измежду Норвегия и Сърбия. Ако обаче попадне в Лига "А", то въпросителни към днешна дата са доста и няма яснота кои точно ще са четирите отбора в нея.

Който и да е съперникът ни, е ясно, че България ще е гост на 26 март, като сблъсъкът ще се реши в един мач.

Иначе победата на финландците предизвика страхотни празненства на стадиона в столицата Хелзинки. Вероятно еуфорията е обзела цялата страна, където макар да не е спорт №1, футболът е доста популярен.

Резултатът в мача откри Ясе Туоминен, а през втората част звездата на английския Норич - Теему Пуки, оформи крайното 3:0 с два гола.

В другия мач от групата, Гърция спечели гостуването си на Армения с 1:0. 78 минути за домакините изигра халфът на родния Арда - Румян Ховсепян.