Елитният италиански Фиорентина все пак ще откупи младия вратар Иван Андонов, който е собственост на Левски.

19-годишният вратар прекара последния сезон като преотстъпен в италианския клуб, където бе несменяем титуляр в Примаверата, като дори помогна на Фиорентина да спечели Купата на страната в тази възраст.

Заради добрите му изяви от Фиорентина искат да го задържат за постоянно, а преди седмици се появиха информации, че "виолетовите" ще изчакат договора му с Левски да изтече в края на календарната година и тогава да го вземат без пари.

"Corriere dello Sport"обаче твърди, че "виолетовите" все пак ще платят трансферна сума на Левски, защото искат Андонов да продължи да бъде част от отбора, макар договорът му за наем да изтича в края на месеца.

Дори се твърди, че треньорът на мъжкия тим Винченцо Италиано е готов да промотира българина в първия тим, където той ще изпълнява ролята на трети вратар.

През този сезон Андонов вече на два пъти попадна в групата на Фиорентина. В единият случай за мач от Серия "А", в другия за мач за Купата.

От Флоренция пристигнаха още позитивни новини за футбола ни. Те са, че Винценцо Италиано ще промотира още няколко юноши в първия тим, а сред тях е и Димо Кръстев, който вече няколко години е част от школата на "виолетовите". Той играе на позицията опорен халф и се е понравил на треньора на мъжкия тим с изявите си.