Италианската фирма за спортна екипировка "Macron" е завела дело срещу Левски, съобщи "Спортал". Искът е от 15 април, като е на стойност над 100 000 лева.

Спорът между двете страни не беше тайна, но ръководителите на Левски бяха оставили впечатление, че той ще завърши с договорка, а не в съдебната зала.

Причината за спора е, че миналото лято Левски едностраннот прекрати договора с компанията, за да сключи такът с друга фирма, която облича отбора през настоящия сезон.

Още тогава от "Macron" заявиха пред клуба, че очакват обезщетение или в противен случай ще бъде заведено дело.

Най-деен по темата в онзи период бе Константин Папазов. Той обикаляше телевизионните студиа и повтаряше, че проблем няма да има. Баскетболният треньор дори бе категоричен, че ако се наложи, само ще плати нужното обезщетение.

Очевидно договорка между двете страни няма и всичко ще трябва да бъде решено в съда.

Това е поредният огромен проблем, който надвисва на Левски и е една от многото причини, темата за фалит на клуба отново да е водеща.

Играчи и служители все още не са получавали заплати през тази година, а дълговете продължават да се трупат.

Освен доста задъжления към бивши играчи и клубове, сега се появи и проблемът с екипировката. За всички вече е ясно, че най-голямото задължение е към Петър Хубчев и щаба му, което е седемцифрено.

Именно от благоволението на треньора зависи лиценза на столичния гранд.