Френското правителство призова всяка европейска страна да последва неговия пример и да прекрати настоящия футболен сезон.

Забраната на спортните мероприятия до септември означаваше край на сезоните в Лига 1 и Лига 2, а преди Франция, подобни действия вече бяха предприети в Белгия и Нидерландия.

Идеята е била лично на президента Еманюел Макрон, който възнамерява да проведе разговор с лидерите на Германия, Англия, Италия и Испания по темата.

Макрон също така е упълномощил спортната министърка Роксана Марачиняну да проведе разговори с колегите си из цяла Европа, насърчавайки ги да спрат първенствата.

Докато преди две седмици изглеждаше, че всяка страна ще успее да поднови футбола си, днес изгледите са доста по-песимистични за феновете.

Сякаш повече правителства са на мнение, че по-разумният вариант е прекратяването на този сезон и започването на нов от септември.

След като и УЕФА позволи на всяка страна сама да решава бъдещето на футбола си, се очаква поне още 10 шампионата да последват примера на Белгия, Нидерландия и Франция.