Френският гранд Олимпик Марсилия е извадил 3,5 милиона евро за Валентин Антов, твърдят местни медии, цитирани от "Dsport.bg".

Именно това е цената, която ЦСКА иска за централния бранител. Сума, която отборът на Болоня не бе готов да плати, за да задържи българина.

След 6-месечния си престой в Италия, той се завърна в ЦСКА и проведе подготовка с тима, но през цялото време "червените" търсеха негов купувач, а исканата сума бе именно 3,5 милиона евро.

Очевидно в Марсилия са готови да купят 20-годишния бранител, който вече има 8 мача с екипа ба България.

В исторически план Олимпик Марсилия е най-големият френски клуб не само заради огромната си популярност, особено в южната част на страната, но и заради европейската титла, която спечели през 1993-а, единствената за френски клуб до този момент.

През миналия сезон клубът завърши на петото място в Лига 1, а треньор е бившият национален селекционер на Чили и Аржентина - Хорхе Сампаоли.

Към момента между Марсилия и ЦСКА остават дребни детайли за уточняване, както и личните условия на играча, но едва ли там може да има разминаване. Очаква се трансферът да стане факт в близките дни.