Английският Фулъм има интерес към Жорди Кайседо от ЦСКА. Лондонският отбор спечели промоция за влизане във Висшата лига и от есента ще играе в елита на английската футболна пирамида. Треньорът Марко Силва иска да привлече евтини, но талантливи играчи, които да помогнат за целите на отбора. 

Има спекулации, че "котиджърс" вече са отправили оферта към ръководството на ЦСКА. Престижното издание Trasfermarkt оценява еквадореца на 2 милиона евро, но англичаните са готови да извадят 5 милиона евро, за да се сдобият с него.

Кайседо пристигна в ЦСКА през 2020 година, като записа 64 мача и отбеляза 32 гола. Той има 7 мача за националната селекция на Еквадор. Освен това спечели Купата на България с "армейците" през 2021 година.

Ако трансферът се осъществи, Кайседо ще стане третият южоамериканец в отбора. Засега единствените двама са Родриго Мунис и Пауло Газанига.

Фулъм беше част от Висшата лига през сезон 2018-19. В хода на кампанията бяха сменени двама мениджъри, Славиша Йоканович и Клаудио Раниери, а накрая дойде Скот Паркър. Това не помогна на "котиджърс" и те допуснаха 26 загуби и изпаднаха в края на сезона. Сега Марко Силва има амбицията да задържи Фулъм в елита.