Футболът у нас ще се завърне със сериозно дерби още от първия ден. Това стана ясно след обявената днес официална програма, която очаквано е доста натоварена, с футболни двубои всеки ден.

Българският футболен съюз взе решение шампионата да приключи до 17 юни, което означава, че до тази дата трябва да се изиграят 7 кръга, баражите за оцеляване и място в Лига Европа, както и мачовете от Купата на България, които са общо 5.

Футболът се подновява на 5 юни (петък), с мач между Локомотив (Пловдив) и Етър от 18:45, а от 21 часа на "Герена" един срещу друг излизат Левски и Лудогорец.

Кръгът ще продължи до понеделник, а във вторник вече ще се играе първият полуфинал за Купата между Локомотив (Пловдив) и Левски. Ден по по-късно се срещат Ботев (Пловдив) и ЦСКА в другият сблъсък от турнира.

Веднага след втория полуфинал, който е в сряда (10.06), започнва и следващия кръг. С мач в четвъртък между Етър и Дунав.

Заради решението първенството да приключи максимално бързо, този натоварен период с ежедневни мачове ще е до средата на юли.

Това със сигурност ще постави на среиозно изпитание играчите, които два месеца тренираха индивидуално и със сигурност не са в най-добра форма.

Естествено, че крие и сериозни рискове за здравето им, а с подобна сгъстена програма вероятно и качеството ще бъде доста по-ниско от обичайното, което така или иначе не беше особено високо.

Така футболът, който над 2 месеца ни липсваше, съвсем скоро ще се завърне с мачове във всеки ден от седмици, сливащи се кръгове и турнири.