Все още няма официално потвърждение кога ще бъде подновено първенството на Испания, но изглежда това ще се случи на 20 юни. Треньорът на Леганес Хавиер Агире заяви, че от Ла Лига са уведомили отборите за това свое решение.

"Вече имаме дата за подновяване на първенството. На 20 юни ще играем отново и трябва да приключим за пет седмици - до 26 юли", обяснява мексиканският треньор в интервю за вестник Marca.

 Форматът ще бъде от по два мача на седмица - събота/неделя и сряда/четвъртък.

"Получих информацията от Ла Лига и съм наистина щастлив, защото вече сме наредили програмата си за тренировки. Надявам се всички играчи да минат тестовете успешно", добавя Агире, който има за цел да спаси Леганес. Отборът от едноименното мадридско градче в момент е в зоната на изпадащите, а до края на сезона в Испания има още 11 кръга.

Играчите на испанските тимове се събраха на тренировъчните бази на клубовете, за да преминат задължителните тестове, които биха им позволили да тренират. Първоначално те ще се подготвят индивидуално, а ако всичко върви по план - скоро ще бъдат подновени и груповите занимания.

Испанската федерация пък изрази намерението си да позволи по пет смени за всеки отбор, за да се намали вероятността от контузии след толкова дълъг период без тренировки и мачове.