Футболист №1 на България за 2019 година - Димитър Илиев, изпълни своето обещание към спортните журналисти и зарадва десетки малчугани на 1 юни.

По традиция от последните години, победителят в анкетата за "Футболисти на годината", трябва да дари толкова футболни топки, колкото спортни журналисти са гласували в анкетата.

В последната анкета участие взеха 112 журналисти, а Митко Илиев реши да зарадва децата от школата на родния си Локомотив (Пловдив).

Капитанът на клуба подари 112 топки на децата, пожелавайки им един ден подобно на него да имат щастието да вдигнат трофей с екипа на Локомотив.

"Адмирации за хората, които са започнали тази традиция. Това е най-малкото, с което мога да помогна.

Казах на децата, че след 10-15 години може да направят това, което ние направихме. Няма да е лесно, но който има качества може да го постигне. Пожелах им след време някой от тях да е на мое място.

Спортът ми липсваше. Това бе необичайна ситуация. Никога не съм очаквал за два месеца да прекъсне футбола. Мисля обаче, че ще успеем да влезем във форма. Виждаме, че доста от рестрикциите се смекчават. Бих апелирал футболните хора да помислят дали да не бъдат отворени частично стадионите, както се отварят кина, дискотеки.

Заставам зад молбата на футболните агитки на водещите клубове. Силите в полуфиналите за Купата на България са изравнени - няма фаворит. Времето ще покаже дали ще може да има фенове на финала. Футбол без фенове е доста тъжна гледка", сподели Митко Илиев.

Снимка: lokomotivpd.com

Снимка: lokomotivpd.com

Снимка: lokomotivpd.com