Футболистът на Ботев (Враца) Чавдар Ивайлов зарадва с присъствието си всички участници във финалите на детския турнир по мини футбол на БАМФ Северозапад.

Играчът, който е родом от региона, награди финалистите на заключителния кръг от състезанието в Тетевен. Шампион стана отборът на Озрен Голям Извор, докато втори се наредиха Септември Гложене.

На трето място остана съставът на Евъргрийн Враца. Шестицата допълниха Чавдар Бяла Слатина, Оряхово и Далекс Враца.

Домакините в лицето на президента на БАМФ Тетевен Румен Трифонов се справиха отлично с домакинството на финалния кръг. Над 300 деца се включиха в състезанието през последните месеци, организирано от Българска асоциация мини футбол район Северозапад.

През годината се изиграха 18 турнира в различни населени места в целия Северозапад (Враца, Монтана, Оряхово, Ботевград, Галиче, Тетевен, Бяла Слатина, Лиляче, Козлодуй и други).

В първенството се включиха повече от 30 отбора с деца от региона и над 300 участници. Шестте най-добри и постоянно отбори заеха първите места в класирането и спечелиха квота за Финалния турнир за определяне шампиона на Северозапада.

На първо място в редовния сезон се класира отборът на Оряхово с организатор Милен Диков, а втори остана Озрен Голям Извор, воден от Румен Трифонов. Евъргрийн с организатор Славчо Славов се нареди трети, а шестицата допълниха Септември Гложене с Краси Дилянов, Чавдар Бяла Слатина, воден от Николай Николов и Далекс с мениджър Георги Борисов.

Турнирът бе подкрепен от Община Тетевен и Областния съвет на БФС Ловеч.