Сезонът в Германия вече започна с мачове за Купата на страната, като по стадионите дори има фенове. На срещата между Динамо (Дрезден) и Хамбургер присъстваха 10 053 души, а освен разгромната победа на домакините с 4:1, този мач ще се запомни и с друго. 

Опитът на Тони Лейстнер от отбора на гостите да се саморазправи с един от въпросните 10 000 фенове. Това бе и най-посетеният мач в Германия откакто бяха взети ограничителни мерки заради COVID-19.

Защитникът прекъсна интервюто си след мача, за да се качи на трибуните и буквално да прати един запалянко на мястото му. Лейстнер, който игра за Дрезден между 2010 и 2014 година, избута яростно въпросния човек, а после заяви, че той е обиждал семейството му. 

"Беше изключителен удар под кръста - срещу моето семейство, жена ми и дъщеря ми. В този момент бушоните ми просто изгоряха, особено в такъв емоционален за мен мач", обясни играчът чрез пост в Instagram.

Предстои да стане ясно как точно ще бъде наказан Лейстнер. В Англия Ерик Дайър от Тотнъм бе санкциониран за 4 мача и бе глобен с 40 000 паунда за подобна постъпка.