Футболист от Първа лига в родното първенство е играл в официален мач след даден положителен тест за Covid-19.

Новината идва като шок, след като строги правила принуждаваха клубовете да подлагат на изследвания играчите си преди всеки мач. Оказва се, че защитникът на Царско село Мартин Кавдански е бил с положителен резултат от своя тест в четвъртък вечер, когато неговият отбор загуби с 1:4 от Черно море у дома. Бранителят бе титуляр.

Ето и официалното съобщение на клуба по темата, дошло почти 24 часа след въпросния мач:

"Царско село би желал да уведоми футболната общественост, че футболист на клуба е дал положителна проба за COVID-19. На 1 юли всички футболисти, треньори и помощен персонал проведоха задължителните ежемесечни PCR тестове. Резултатите от тестовете бяха предоставени на футболния клуб в часовете преди домакинството срещу Черно море на 2 юли.

Всички резултати бяха отрицателни и бяха представени на делегата на футболната среща.

На 3 юли бяхме уведомени, че един от нашите футболисти - Мартин Кавдански е дал положителен резултат за COVID-19, а ситуацията е обяснена с допусната грешка на лабораторията, която е провела тестовете. Кавдански веднага е поставен под изолация и му е направен втори PCR тест.

"Чувствам се добре, изненадан съм от положителния резултат. През последните дни не съм имал никакви симптоми, неразположение или нещо подобно", заяви Кавдански.

За случая са уведомени колегите от Черно море, както и съдийската бригада, която ръководи футболната среща.

Тренировъчния процес на Царско село е преустановен до неделя, когато ще бъдат направени нови PCR тестове на всички контактни лица и ако няма други положителни резултати тренировките ще бъдат подновени."

Към съобщението е приложено и копие от резултата на Кавдански, издаден от лабораторията.