Италианското правителство разреши на отборите да стартират тренировки, като се съблюдават принципите на безопасност. Решението влиза в сила от утре, 4-и май.

В разпореждането на министър-председателя на страната Джузепе Конте се казва, че полицията няма да санкционира отборни тренировки на спортисти, пише Ла Република.

В циркулярното писмо се казва, че разрешението не е само за Серия А, но и за клубовете от долните дивизии в страната, но само ако отборите могат да обезпечат безопасността и да изпълнят разрешителните мерки на местните власти.

По-рано пет региона и местните правителства разрешиха на отборите, които се намират на тяхна територия със същите условия- да съблюдават разпорежданията. Това бяха Емилия Романя, Лацио, Тоскана, Кампаня и Сардиния. В този момент тренировки подновиха отборите на Сасуоло, Болоня и Парма. В Кампаня е и град Неапол, което означава, че в Наполи трябва да са се върнали на терена, но такова потвърждение от клуба няма.

Решението на правителството, което касае спортната дейност, е втората мярка за разхлабване на извънредната ситуация в Италия. Страната е номер 1 в Европа по заболели и смъртни случаи от коронавирус, но футболът и туризмът са жизненоважни отрасли, които правителството няма как да спре.

Както е известно, всички отбори в Серия А гласуваха единодушно сезонът да завърши.