Митичният "Маракана" е сърцето не само на бразилския, но и на целия южноамерикански футбол, а на 4 ноември той ще е арена на големия финал за Копа Либертадорес - най-ценният клубен трофей на континента.

Големият финал ще противопостави местният Флуминензе, който има огромната чест да играе финал на собствения си стадион, а негов съперник ще е аржентинският гранд Бока Хуниорс.

Каквото и да се напише за феновете на Бока ще бъде малко, както в позитивен, така и понякога в негативен аспект, но този път "генуезците", както са наричани, са готови да впечатлят света с инвазия.

По данни на бразилското правителство, при всички положения над 100 000, а според някои източници дори над 150 000 аржентинци ще щурмуват Рио де Жанейро.

При това говорим не за мач на националния тим, защото подобна инвазия имаше на Мондиала през 2014-а, когато Аржентина достигнал финал, а става въпрос за инвазия от фенове на само един клуб.

Заради огромния риск в подобен мач, ръководният футболен орган на континента - КОНМЕБОЛ, имаше специалнио заседание в размисли дали да премести финала, но това няма да се случи.

Наложи се дори кметът на Рио да отправи апел към аржентинците. Той помоли тези от тях, които няма да посещават мача да си останат у дома, но дори и да тръгнат на север към Бразилия, да се въздържат от провокации.

Молбите на кмета едва ли ще останат чути, защото центърът за туризъм в Рио обяви, че свободни хотелски стаи в града почти няма, което е ясен знак за готвената инвазия.

А разстоянието не е никак малко - 2700 километра, като от около 2 седмици няма никакви самолетни билети от Буенос Айрес към Бразилия за тези дати, което ще принуди хиляди фенове просто да се качат на коли и автобуси, за да тръгнат на дългото пътуване.

Естествено, не трябва да забравяме, че те отиват в дома на своя съперник. Флуминензе, чийто корени са именно от кварталите около "Маракана", като очакванията са да има доста ексцесии в дните около финала.

Помним, че заради проблеми с феновете преди пет години Бока и Ривър Плейт трябваше да играят реванша си за Копа Либертадорес чак в Мадрид.