Българският футболен съюз (БФС) и Професионалната футболна лига обявиха новия генерален спонсор на турнира за Купата на България.

Това е фирмата за онлайн залагания Sesame. Договорът между двете страни е за срок от 5 години.

"Приветствам в голямото футболно семейство на БФС. Смятам, че Купата на България винаги е била интересна с непредсказуемостта си. Мисля, че това ще е едно добро партньорство, от което ние в бъдеще ще виждаме резултати. Пожелавам успех на отборите, които продължава участието си в турнира тази година", каза техническият директор на БФС Георги Иванов.

"От много години турнирът няма спонсор. Затова трябва сме доволни, че една нова копания се включва и то със сериозни амбиции във втората по значимост футболна надпревара в България след първенството. Положителното е в различни аспекти за мен. От една страна това показва, че интересът към българския футбол е достатъчно голям. Има интерес от рекламодатели и телевизионни зрители. Ако решим основния си проблем, който е най-трудно решим и е свързан с инвестиции на държавата и общините - базата, стадионите, тогава със сигурност ще видим повече хора и на стадионите, които ще отидат там със семействата си. Това е най-големият проблем, по който трябва да се работи", коментира главният мениджър на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

"В последните месеци прави впечатление навлизането на нови спонсори в отборите. Нещата са свързани. Нова Броудкастинг Груп вече осма година е партньор на футбола и излъчва всички мачове от първенството и обръща внимание на турнира за Купата на България. За Втора лига в близко бъдеще също ще има новини. Средствата за футбола по отношение на телевизия и реклама се генерират от Нова Броудкастинг Груп. Тази година има увеличено заплащане на отборите, участници в турнира за Купата на България от 25 процента общо. Не коментираме точно разпределение. Досега наградният фонд на финала беше 50 хиляди лева за двата отбора, като само телевизионните мачове се заплащат и отборите са много доволни от това, което получават. Мисля, че на един следващ етап, ще може да се обяви точно какво ще представлява тази година наградният фонд, но е залегнало минимум увеличение с 25 процента", добави Караиванов.