Куп футболни звезди, деятели и фенове на ЦСКА се сбогуваха с легендата на българския футбол Петър Жеков, който почина на 78-годишна възраст.

Поклонението продължава до 13 часа във фоайето на Националния стадион "Васил Левски", а след това опелото на Жеков ще се извърши в църквата "Света София".

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО>>>

За последно сбогом с легендарния нападател дойдоха Димитър Пенев, Емил Костадинов, Александър Томов, Пламен Марков, Петко Маринов и част от играчите на ЦСКА. А единственият представител на "Левски" бе Кирил Ивков, който се върна назад в спомените си за единоборствата с Жеков на футболния терен.

"Бях стопер. 88 минути го пазя, а една, ако не успея - вкарва ми гол. Изключителен човек. Не знам откъде се случи това. Голям човек. Това е Петьо. Той винаги ми се е обаждал. От "Левски" няма един човек. Само аз съм от "Левски", а той е изключителен човек", заяви разочарованият Ивков.

"Едно от най-емблематичните имена в българския футбол. Той е личност, от която сме се вдъхновявали. Той ще остане в нашите спомени като един от най-великите", коментира Пламен Марков.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов пък поднесе венец от името на клуба.

"Не виждам такива личности, отдадени на футбола. Петър Жеков трябва да служи за пример на новото поколение. Той никога няма да бъде забравен и ще остане в сърцата на червените фенове", сподели Филипов.