Благотворителен търг в подкрепа на Стиви обедини редица родни футболни звезди около добра кауза - да помогнат на на Стивън Бориславов, който вече е в Германия, къедто прави първи стъпки в битката с болестта. 13-годишният футболист по-рано тази година бе диагностициран със Сарком на Юинг, а за да пребори тежкото заболяване се нуждае от над половин милион евро.

Към момента е събрана сума, която е половината от нужната, а в аукциона, организиран от Милен Николов, може да наддавате за наистина ценни футболни артикули. Димитър Бербатов дари фланелкатата си от благотворителния двубой, който организара през 2017 година, като на нея са подписите на самият Бербо, както и на Райън Гигс, Пол Скоулс, Неманя Видич, Гари Невил, Патрис Евра, Роби Кийн, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян Петров, Мартин Петров, Давид Трезеге, Робер Пирес, Яри Литманен и Мичел Салгадо.

Българският треньор на втородивизионния австрийски Флордсдорфер, Александър Гицов, също се включи с артикул, дарявайки екип на своя тим. Колегата му Митя Морац, който игра за ЦСКА и Славия у нас, а сега е тандем с Гицов, дари екип на Маритн Петров от Волфсбург, който е взел след срещата между ЩУРМ (Грац) и “вълците” в турнира “интертото” през 2005 година.

В селекцията с артикули личат още такива на Интер (Милано) и Байерн (Мюнхен), подписани от звездите Иван Саморано и Томас Мюлер, както и фланелки с автографи на Христо Стоичков, Димитър Илиев, Николай Михайлов, всички играчи на Славия, Ботев (Враца), Локомотив (Пловдив) и много други.

Дългогодишният капитан на ЦСКА Тодор Янчев дари свои бутонки, а всички артиукили може да видите във “Фейсбук” страницата на търга - “Благотворителен търг в подкрепа на Стиви”.

Наддаването ще приключи на 23 март.

Банкова сметка за дарения за Стиви:

Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов